Asså vilken galning, läs nedan så fattar ni

Kolls vad jag hittade när ja läste hallandsposten:

Körde i 200 förbi Sannarpsgymnasiet

Halmstad Knarkpåverkad och rädd för att få stryk av polisen. Så förklarar en 52-åring sin galna bilfärd när han flydde i 200 kilometer i timmen i somras.

Mannen stod på en parkering när en polispatrull kom körande. Han blev stressad och satte sig i sin BMW för att fly från platsen.

Beteendet gjorde så klart poliserna nyfikna och nu inleddes en jakt i vilda hastigheter längs Österängsgatan, Snöstorpsvägen, Maratonvägen, Carl Kuylenstiernas väg, över Växjövägen och vidare förbi Sannarpsgymnasiet. Där var bilen uppe i 200 kilometer i timmen efter att ha passerat igenom korsningen vid Växjövägen på rött ljus i 140. Sträckan utanför skolan är begränsad till 30.

Poliserna som följde efter 52-åringen betraktar det som ett rent under att ingen annan människa kom till skada. Inte ens gjutna farthinder utanför gymnasiet hejdade mannen,. I stället fortsatte han vidare mot Furet, genom flera korsningar i lika hög hastighet som tidigare. Vidare via Furuvägen upp till Norra infartsleden, genom rondellen nedanför Kärleken, ned till Sperlingsholmsvägen där han först höll på att köra på en cyklist och sedan brakade in i en trädgård.

52-åringen sprang sedan ifrån platsen, men kunde gripas utan nämnvärda problem bara 100 meter bort.

Mannen var påverkad av amfetamin och hade också mer knark i bilen. Han säger i förhören att bilen var lånad och att han inte har en aning om plastpåsarna med olagligt innehåll.

Varken polis eller åklagare tror särskilt mycket på hans förklaringar och det leder nu till att han åtalas för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning. Mannen påstår att han var rädd för polisen, att han trodde att han skulle åka på stryk om de såg honom.

”Med mitt brottsregister stannar man inte” förklarade han flykten i polisförhöret.

Mannen nekar till att ha kört fullt så vårdslöst som det beskrivs. Han tror inte på polisens uppgifter om hastigheterna och säger att han inte sett någon av alla de trafikanter som var i fara under färden. 52-åringen avslutar förhöret med att fråga varför poliserna ljuger om uppgifterna att en man på cykel var tvungen att slänga sig undan för att klara sig.

”Jag har inte sett någon cyklist”.

Källa: hallandspsten o författare Jan Stohr 

 


Kommentarer
Postat av: Ellie

Det var därför du var trött idag på biblan.... Förresten kom tillbaka med min Bmw Nu!

Märks det att jag är rastlös? =p2009-02-18 @ 18:00:59
URL: http://benora.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0